May 11, 2014

#TeamConchita - Eurovision Song Contest 2014


Kuten kaikki varmaan ovat jo kuulleet, Itävalta voitti tämän vuoden Euroviisut ja heidän edustajanaan toimi Conchita Wurst (tunnettu myös ainakin Suomen mediassa partanaisena). Conchita oli alusta asti oma suosikkini tämän vuoden edustajista ja tänä vuonna itselläni tulikin äänestettyä ensimmäistä kertaa Euroviisuissa. Rise Like A Phoenix on kaunis kappale, Conchitalla on todella hyvä ääni ja kun nuo yhdistetään Conchitan ulkonäköön, aatteisiin ja lavaesitykseen, oli minun ja monen muunkin sydän valloitettu. 

Luettuani kommentteja sosiaalisesta medista kävi ilmi, että monien mielestä voitto meni Conchitalle pelkästään hänen ulkonäkönsä takia. En kiellä etteikö tämä olisi herättänyt ihmisten kiinnostusta häntä kohtaan, mutta kyllähän kaikki sen tietävät ettei Euroviisuissa pelkkä hyvä kappale riitä voittoon, vaan siihen pitää sisällyttää myös hyvä lavaesitys ja tämä oli kyllä Itävallalla hallinnassa, kuten voitte nähdä alla olevasta videosta. 
Monet ovat kommentoineet, että voitto meni oikeaan osoitteeseen (kuten myös itseni mielestä) ja siihen on sitten usein tullut ainakin yksi sanomaan, että voittoon on vaikuttanut suuresti arvot, joita laulaja edustaa. Miksei sitä voi yksinkertaisesti ymmärtää, että esitys oli todella hyvä eikä Conchitan voitto olisi ollut kovin todennäköinen muutamia vuosia sitten esimerkiksi hänen ulkonäkönsä takia. Ihmisten arvot vaikuttavat aina heidän valintoihinsa, joten tämähän vain osoittaa, että ihmiset ovat nykyään suvaitsevaisempia.

Itse pidin 2.semifinaalin esitystä finaalin esitystä näyttävämpänä ja sen takia päätin linkittää sen tähän, vaikka finaalin esityksessä olisikin kuulunut, että yleisö lauloi kuuluvasti mukana jo ensimmäisen esityksen aikana. Sydäntä lämmittävää tuollainen eikä tätä ainakaan oman muistini mukaan tapahdu kovin usein. Oli myös todella mukava huomata yleisön menneen ihan sekasin 2.semifinaalin Conchitan haastattelun aikana, hänen saadessa 12 pistettä finaalissa jne. :)

Conchitaa on sanottu monessa yhteydessä transuksi (tiedä sitten viitataanko sillä transsukupuoliseen vai transvestiittiin). Joissain yhteyksissä olen myös lukenut, että androgyyniä on sanottu transsukupuoliseksi. Onko se niin vaikea käyttää googlea ja ottaa asioista selvää? Conchitahan on tosiaan drag queen, joka haluaa ulkonäöllään ja parrallaan kannustaa kaikkia olemaan oma itsensä.
Sini said it all.

Tähän loppuun vielä Conchitan kannustava ja tunteita herättävä voittopuhe:
"This night is dedicated to everyone who believes in a future of peace and freedom. You know who you are - we are unity and we are unstoppable."
 Conchita Wurst - Winner of Eurovision 2014
xoxo


2 comments:

 1. Veikkasin Itävallan voittavan juuri sen perusteella, että Conchitan yllättävä ulkonäkö ja hyvä lavakarisma sai paikanpäällä olevan yleisön kympillä mukaan. Sen huomasi jo semifinaaleja katsoessa, että yleisö hurrasi paljon äänekkäämmin kuin minkään muun esityksen yhteydessä ja jopa lauloi mukana.

  Eniten itseäni yllätti se, että Itävalta sai yllättävän paljon pisteitä sellaisiltakin mailta, jotka itse luokittelen konservatiiveiksi. Mutta tästäkin huomaa, että jos sama esitys olisi ollut Euroviisuissa muutamia vuosia takaperin, ei se näin hyvin olisi menestynyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Etukäteen kieltämättä itse ajattelin ettei Itävalta tule voittamaan juurikin tuon takia, että Conchitan ulkonäköä monet näytti vieroksuvan eikä selvästikkään oltu totuttu drag queeneihin, mutta onneksi olin väärässä :)

   Joo se oli kyl yllättävää. Varsinki Venäjän antamat pisteet!

   Delete